Keukenspullen:
Bakpapier / Deegroller / Uitsteekvormpje (6 cm doorsnede)
INGREDIËNTEN:
Bakpapier / Deegroller / Uitsteekvormpje (6 cm doorsnede)
INGREDIËNTEN:
- 250 gr zelfrijzend bakmeel
- 2,5 tl bakpoeder
- halve tl zout
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 el kristalsuiker
- 50 gr ongezouten roomboter
- 1 middelgroot ei
- 75 ml halfvolle melk
- 60 ml verse slagroom
- 225 gr frambozenjam
BEREIDING:
- Verwarm de oven voor op 225 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Zeef het bakmeel, bakpoeder en het zout in een kom. Voeg de vanillesuiker en suiker toe. Snijd de boter met 2 messen door het meel.
- Klop het ei met de melk los. Bewaar een halve eetlepel van het ei-melkmengsel voor bestrijken en voeg de rest toe aan het meelmengsel. Kneed tot een samenhangend deeg.
- Rol het deeg uit tot een lap van 1.5 cm dik. Steek met het uitsteekvormpje of met behulp van een glas 8 rondjes uit het deeg en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met het bewaarde ei-melkmengsel.
- Bak de scones in het midden van de oven in ca. 10 min. lichtbruin en gaar.
- Laat de scones 10 minuten uit de oven op een rooster afkoelen. Klop ondertussen de slagroom stijf. Serveer de scones met de jam en slagroom.
Bewaartip: Je kunt de scones ook ruim van te voren maken en tot gebruik invriezen.